Berømt møntreplikaserie – Tyrens krone

oktober 12, 2021 by Ingen kommentarer

[ad_1]

Mellem 126 til 5 f.Kr. genvandt byen Tyrus sin autonomi fra Seleucid -imperiet. Tyre begyndte at udstede en række sølvtetradrachmer af høj kvalitet kaldet ‘shekels’. Disse dæk dæk blev betydelige i jødisk og bibelsk historie. Fra 4 f.Kr. til faldet af det andet tempel i 68 e.Kr. disse dæk i Tyrus i Jerusalem efter tempel. Hver jøde skulle betale den årlige skat på en halv sekel til templet. På grund af sin vægt og sølvindhold blev der kun betalt tempelskatter i tyrens sekel. Det er handel med pengevekslerne, der gjorde Jesus vred, da han vendte bordene over for pengeinstitutterne. Da templet udelukkende var Tyrus -valutaen, er det sandsynligt, at Judas blev betalt for at forråde Jesus tredive sekel Tyrus.

Det grundlæggende design af de sikler, der blev fremstillet i Tyrus og senere Jerusalem, forblev uændret. Forsiden af ​​Tyrels shekel viser et laureret hoved af skægløst hoved af Melqarth (Hercules) mod højre med en løvehud om halsen. Bagsiden viser en ørn, der står til venstre på et skibs talerstol og bærer en håndflade under vingen. (Sear 5918)

Selvom denne berømte mønt er sjælden, er lovlige gengivelser af s’erne tilgængelige. Sehekels af dækreproduktioner er tilgængelige i støbte blyfrie tintkopier. I overensstemmelse med lov om hobbybeskyttelse fra 1973 er ​​ordet COPY slået på forsiden af ​​disse juridiske reproduktioner.

Tyrens sekel er fortsat en af ​​de vigtigste mønter i jødisk og tidlig kristen historie.

Tags:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *