Gamle indiske mønter: En kort historie!

oktober 12, 2021 by Ingen kommentarer

[ad_1]

At blive møntsamler er ikke raketvidenskab. Alt det behøver er lidt lidenskab. Du kan først blive møntsamler i lille skala og derefter forstærke denne hobby til et erhverv. Indsamling af mønter er kendt for at være en ganske vanedannende vane. Professionelt kaldes en person, der samler mønter, for numismatiker. Hvis du vil begynde din ekspedition med møntsamling, er det den perfekte start at følge den indiske møntlinje. De ældste mønter i Indien, der nogensinde er brugt, går tilbage til mere end 2600 år. Nogle få af dem stammer fra Kanishka -dynastiet og har endda zoroastriske og iranske guder.

Indien er berømt for sin rige kultur og rigere historiske fortid. Mønterne udgør en integreret del af denne kultur. De gamle indiske mønter bærer mærket af Alexander den Store, portugiserne og også hollænderne. Den britiske regeringstid varede i omkring 4 århundreder, og det efterlod også et meget uudsletteligt tryk på Indiens mønthistorie. Flere typer sorter i mønter blev præget.

Hver af disse varianter af mønter fungerer som meget vigtige led i landets rige tradition. De anvendte metaller spænder fra guld til sølv, fra kobber til messing og til flere andre legeringer.

De gamle indiske mønter har en meget høj værdi, da de var lavet af ædle metaller som guld og sølv. Selv mønterne fremstillet af de mindre ædle metaller har deres egen årgangsværdi. I det sidste år var metalværdien ækvivalent med mønternes pålydende værdi. I dag spiller metalomkostningerne imidlertid en meget lille eller ubetydelig rolle i møntens værdi.

Fejlmønterne findes meget sjældent, de fleste af de møntsamlere, der er fast besluttede på at få fat i dem, betaler normalt en høj pris for at erhverve fejlene og tilføje dem i deres samling. Indtil dato, i den indiske mønt, er de britiske indiske mønter de mest populære. De blev præget i guld, sølv og senere i kobber samt sølvlegeringer. De havde de regerende kongers og dronningers ansigter præget på dem, ligesom portrættet af kong William, dronning Victoria, kong Edward og kong George.

Der gennemføres auktioner for at købe og sælge disse gamle indiske mønter. Auktionssiderne er meget populære for sådanne tilbud; de opkræver dog også deres provision på handlen. Derfor kunne man via netværk komme i kontakt med møntsamleren direkte. Imidlertid, mens du køber dem, skal du være på vagt over for de dublerede mønter, der finder sted i denne lidenskabelige hobby, da mange mennesker bliver lurt af kopier af originalerne, der bliver lavet og solgt til en meget høj værdi.

Tags:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *